Kultainen ansiomerkki

ansiomerkkiSuomen Suursnautserikerho ry:n vuosikokouksessaan 5.3.2016 minulle myöntämä kultainen ansiomerkki ansiokkaasta toiminnasta yhdistyksen hyväksi.

 

DNA-testin tulos negatiivinen (normaali)

Pinkin (Diudi’s Dolorosa) nuoruuden iän dilatoivaa kardiomyopatiaa (DCM) koskeva geenitesti on negatiivinen (normaali). DCM on sydänsairaus. Nuoruuden iän muotoa sairastavat yksilöt alkavat oireilla yleensä kahteen ikävuoteen mennessä ja yleensä myös kuolevat nuorena. Testi on kehitetty keskisnautsereille eikä siitä ole vielä tehty tieteellistä julkaisua. Itselläni on tiedossa p&s suursnautsereiden osalta vain yksi pentue (ulkomailla), jossa tämä sairaus on todettu. Itse en vielä tässä vaiheessa luota 100%:sti testin aukottomuuteen enkä esitettyyn yksinkertaiseen periytymismekanismiin. Päätin kuitenkin teettää ko. testin, mikäli se sattuisikin kertomaan tilanteen täysin aukottomasti, niin en ainakaan ole yhdistänyt kahta kantajaa ja siten saanut aikaan sairaita yksilöitä.

Pinkki_DCM

Pentuja tulossa – Puppies are expected

Viiden vuoden tauon jälkeen ja pitkän harkinnan tuloksena Diudi’s Suursnautserin pentuja odotetaan syntyväksi vkolla 33 – After five years we are finally waiting Diudi’s Giant Schnauzer puppies to be born on week 33.

Lisätietoja yhdistelmästä löydät ”Pennut-Puppies”-osiosta. – You can find more information in section ”Pennut-Puppies”.

F-pennut_090715